Jaakko Heikkinen
24.3. - 10.4.2005

Minun Afrikkani

Viime syksynä tekemäni kuukauden kestävä Afrikan matka antoi uuden kosketuspinnan taiteelliseen työskentelyyni ja teosten sisältöön. Sain paljon uutta voimaa, inspiraatiota ja uskallusta lähteä rakentamaan värillisesti ja muodollisesti uutta maailmaa.

Matka olikin yllätyksiä täynnä. Pahimpana kokemuksena mainittakoon ryöstöyritys Tanzaniassa, jossa matkatoimisto oli osallisena. Nelihenkiseltä ryhmältämme yritettiin kiristää rahaa pitämällä meitä vankina pakettiautossa. Hengissä kuitenkin selvittiin ja omaisuutta menetimme vain mitättömän summan. Suurelta osin paikallisiin ihmisiin oli kuitenkin helppoa tutustua, mutta luonnollisesti oli vaikea luottaa ihmisiin, vaikka olisi halunnutkin. Kauneimpana muistona säilyy mielessäni safarielämykset Tanzaniassa joita ei voi sanoin selittää eikä kuvin maalata. Se täytyy kokea.

Matkamme viimeisimmän viikon vietimme Kapkaupungissa, Etelä-Afrikassa. Se on varmaan Afrikan eurooppalaisin kaupunki ja on täynnä valkoihoisia jonka vuoksi sopeutuminen oli helppoa.

"Minun Afrikkani" -näyttelyn toteuttaminen Kluuvin galleriaan olikin minulle antoisa ja haasteellinen työ.
Näyttely katkaisi kolmen suomiaiheisen näyttelysarjan teeman, ja antaa
varmasti jatkossakin mielenkiintoista näkökulmaa seuraaviin teoksiini.

Jaakko Heikkinen


© Jaakko Heikkinen

 


 


Avoinna: ti-la 11-17, su 12-16, ma suljettu.
Unioninkatu 28 B, 00100 Helsinki. Puh. (09) 310 87039, faksi (09) 310 87038. Ilmainen sisäänpääsy!

Lasipalatsin Mediakeskus Oy ©2001 7.4.2005