Mikko Karvinen ja Antti Majava
23.3. - 9.4.2006

RUKOILE JA TAISTELE
Mikko Karvisen veistoksia ja Antti Majavan maalauksia

Usko on välttämätön osa ihmiselämää. On uskottava omien tekojensa ja päätöstensä merkitykseen, on uskottava ideologiaan, jumalaan, ihmiseen, rakkauteen, taiteeseen, johonkin. Usko ei kuitenkaan koskaan muutu tiedoksi ja varmuudeksi,siksi usko on jatkuvaa rukousta ja jatkuvaa taistelua. Me emme kuvaa ja kommentoi uskoa ulkopuolisina tarkkailijoina, emme suhtaudu uskoon vain kiinnostavana ilmiönä ja tutkimuksen kohteena.

Me haluamme säilyttää uskon elämään. Taide on meidän taistelukenttämme ja rukouksemme.

Olemme todenneet tavassamme tehdä taidetta hedelmällistä samankaltaisuutta. Tekniikkamme ja teosten visuaalinen ilme ovat hyvin erilaiset. Yhteinen nimittäjä on syvemmällä.

Koemme kysymyksen taiteen henkisestä sisällöstä ajankohtaiseksi ja henkilökohtaiseksi. Mitä on ekspressiivisyys, abstraktio tai minimalismi vuonna 2006? Esikuvamme eivät ole postmodernissa, vaan pikemminkin valistusta edeltäneessä taiteessa. Meille läheisimmät modernin taiteen teokset lähestyvät uskonnollista taidetta.

Taiteella on oma merkityksellinen roolinsa inhimillisessä elämässä. Nykyään monet taiteilijat ovat kuitenkin menettäneet uskonsa oman työnsä merkittävyyteen. Tämä on johtanut eristäytymiseen, yliteoretisoitumiseen, epätoivoiseen ironiaan ja katsojien halveksuntaan.

Pyrimme nousemaan epävarmasta itsensä korostamisesta kohti jaettua kokemusta.

Samassa tilassa esitettynä taiteemme muodostuu dialogiksi. Hiljaisuuden ja räiskyvän julistamisen yhdistäminen avaa reitin persoonan ja subjektin tuolle puolen.

Mikko Karvinen ja Antti Majava


© Antti Majava

 


© Mikko Karvinen

 


Avoinna: ti-la 11-17, su 12-16, ma suljettu.
Unioninkatu 28 B, 00100 Helsinki. Puh. (09) 310 87039, faksi (09) 310 87038. Ilmainen sisäänpääsy!

Lasipalatsin Mediakeskus Oy ©2001 29.3.2006