DORRIT VON FIEANDT
26.4. - 2.9.2007

 

 
 

 

 

 

Dorrit von Fieandt (s. 1927) on kutsuttu suomalaisen keramiikkataiteen toisinajattelijaksi. Hänen kirkkaissa väreissä hehkuvat astiansa ovat räiskyvä poikkeus yleensä vähäeleiseksi mielletyssä suomalaisessa muotoilussa.

Dorrit von Fieandtin retrospektiivinen näyttely Elämän värit esittelee taiteilijan, joka maalaa keramiikkaan tarinoita ja tunnelmia. Aiheet kumpuavat hänen omasta elämästään, olivatpa kuvauksen kohteena sitten harlekiinit, pohjalaiset häät tai puutarha. Esillä on satoja uniikkiteoksia 1940-luvulta vuosituhannen vaihteeseen sekä Arabialle suunniteltuja sarjavalmisteisia esineitä ja astiastoja.

Näyttelyn alkuosassa tutustutaan von Fieandtin varhaisempaan, omien ateljeiden tuotantoon. Uniikkiesineistä ja astiastoista monet ovat kukkivan puutarhan ja metsäluonnon innoittamia.

Varsinainen läpimurto taiteilijan uralla tapahtui vuonna 1986, jolloin hänet kutsuttiin vierailevaksi taiteilijaksi Arabian taideosastolle. Puolivuotiseksi suunniteltu vierailu venyi yli 12 vuoden mittaiseksi. Tuona aikana syntyi uniikkitaideteosten ohella myös kymmeniä prototyyppejä Pro Arte -sarjoja varten sekä 18 astiastoa, jotka ovat lähes kaikki esillä näyttelyssä.

Dorrit von Fieandt tuntee syvällisesti keramiikan perinteet ja monet tekniikat. Hän on erikoistunut käsittelemättömälle savipinnalle maalaamiseen. Vaikutelma on akvarellimaisen spontaani, mutta tekniikka on erittäin vaativa, sillä värit näyttävät polton jälkeen erilaisilta kuin maalaushetkellä. Näyttelyssä on erityinen osio, joka esittelee Dorrit von Fieandtin käyttämiä tekniikoita ja työprosesseja.

Lasipalatsin Mediakeskus Oy ©2001 13.4.2007

Linkit


Yhteystiedot:Tamminiementie 6, Helsinki 25, PL 5400, 00099 Helsingin kaupunki Puh. (09) 310 87031, faksi (09) 310 87030
Avoinna: ti-su 11-18.30, ma suljettu
Liput: Normaali pääsylippu 8e.
Normaali alennuslippu 6e.
Alle 18 v. ilmaiseksi!
Perjantaisin ilmainen sisäänpääsy. Muutokset lippujen hinnoissa mahdollisia!