Tärkeintä elämässä - Lea ja Pekka Kantonen yhteistyössä eri kansojen nuorten kanssa
25.2.2005 - 3.4.2005

 

 
 

 

 

 

Lea ja Pekka Kantonen ovat tuoneet taidemuseon täyteen eri ihmisten käsityksiä elämänsä tärkeimmistä asioista. Taiteilijat ottavat näyttelyssä välittäjän roolin ja antavat nuorten olla pääosassa.

Kantoset ovat jo 1980-luvun lopulta työskennelleet erilaisten alkuperäis- ja pienten kansojen parissa pyrkien välittämään nuorten näkemyksiä omasta elämästään niin näiden kansojen sisällä kuin myös taideyleisölle. Tämän työskentelyn tulokset täyttävät nyt Meilahden taidemuseon yhdeksällä suurella installaatiolla, joista syntyy matka erilaisiin ajatuksiin elämästä. Tärkeä osa näyttelyä ovat piirretyt käsitekartat, joihin nuoret ovat kuvanneet eri tavoin itselleen oleellisia asioita. Valokuvat lempipaikoista, kotia ja koulua kommentoivat installaatiot, ääninauhat, videot sekä Kantosten ystäviltään saamat lahjat rakentavat moniaistisen retken kanssaihmistemme ajatteluun. Kukin voi näyttelyn runsaasta aineistosta löytää erojen lisäksi myös yllättäviä yhteyksiä eri kansojen ihmisten välillä.

Monet näyttelyteokset perustuvat vuosien yhteistyöhön erityisesti Suomen saamelaisten, Viron setukaisten ja Meksikon rarámuri-intiaanien kanssa. Osa näyttelytöistä on syntynyt vastikään taidemuseossa pidetyissä työpajoissa, joissa nyt jo nuoret aikuiset ovat jatkaneet Kantosten kanssa aikoinaan teini-ikäisenä tekemiään huomioita itsestään ja maailmasta.

Näyttely on osa Lea Kantosen taiteellista väitöstyötä Taideteolliseen korkeakouluun ja Pekka Kantosen väitöstyötä Kuvataideakatemiaan. Näyttelyn aikana ilmestyy Lea Kantosen yhteisötaidetta pohtiva väitöskirja.

Opastukset: Ilmaiset yleisöopastukset suomeksi keskiviikkoisin klo 17 ja sunnuntaisin klo 14; ruotsiksi joka kuukauden 2. sunnuntai klo 13. Opastilaukset muina aikoina p. (09) 310 87003.

Lasipalatsin Mediakeskus Oy ©2001 10.2.2005

Linkit


Yhteystiedot:Tamminiementie 6, Helsinki 25, PL 5400, 00099 Helsingin kaupunki Puh. (09) 310 87031, faksi (09) 310 87030
Avoinna: ti-su 11-18.30, ma suljettu
Liput: Normaali pääsylippu 8e.
Normaali alennuslippu 6e.
Alle 18 v. ilmaiseksi!
Perjantaisin ilmainen sisäänpääsy. Muutokset lippujen hinnoissa mahdollisia!