KÄSITTÄMÄTÖNTÄ MUTTA TOTTA - Uusia teoksia kokoelmista
7.3. - 8.4.2007

 

 
 

 

 

 

Helsingin kaupungin taidemuseo esittelee valikoiman taidekokoelmansa uusimpia hankintoja. Jotta mahdollisimman monella olisi tilaisuus nähdä millaista nykytaidetta verorahoilla on ostettu, Taidemuseo Meilahteen on näyttelyn aikana ilmainen sisäänpääsy.

Suomalainen taide on tänä päivänä rikasta. Se hakee uusia näkökulmia vaikeasti hahmottuvaan maailmaamme, mutta on silti henkilökohtaisella tasolla lähestyttävää ja todentuntuista.

Taiteilijat uudistavat nyt realistista maailman kuvausta tai hakevat abstraktiin ilmaisuun uudenlaista asennetta. Tämän hetken taide näkee maiseman tuoreesti, kuvaa ihmisen ja eläimen suhdetta, katsoo sitä mikä on aivan lähellä, huomaa ihmisen elinolosuhteet, ihmettelee ruumiillisuutta, on hirmuisen rajua tai käsittämättömän rauhoittunutta.

Näyttely jäsentää monimuotoista nykytaidetta muutamien valittujen teemojen kautta, joita ovat: Ihminen katsoo itseään, Abstraktin käyttökelpoisuus, Taiteen historian uumenista, Elämän tilat, Henkilökohtaista, Eläin merkitsee jotakin ja Uusia maisemia.

Noin 130 teoksen valikoima näyttää kokoelman sisältä maalaustaiteeseen painottuvan ehdotuksen suomalaisen nykytaiteen tilanteeksi. Se nostaa esiin monille vielä tuntemattomia taiteilijoita ja antaa muista julkisista kokoelmista poikkeavan näkökulman siihen mitä nyt todella tapahtuu.

Lasipalatsin Mediakeskus Oy ©2001 21.2.2007

Linkit


Yhteystiedot:Tamminiementie 6, Helsinki 25, PL 5400, 00099 Helsingin kaupunki Puh. (09) 310 87031, faksi (09) 310 87030
Avoinna: ti-su 11-18.30, ma suljettu
Liput: Normaali pääsylippu 8e.
Normaali alennuslippu 6e.
Alle 18 v. ilmaiseksi!
Perjantaisin ilmainen sisäänpääsy. Muutokset lippujen hinnoissa mahdollisia!