Stunt - Videoita

Kristin Lucas

Tahaton vastaanotto / Involuntary Reception, 2000

 

Tahaton vastaanotto on videoprojisointi-installaatio nuoresta naisesta, joka on erittäin voimakkaasti sähkömagneettinen. Hän voi lähettää kuvaa ja ääntä itsestään ilman teknisiä apuvälineitä. Nainen on eristäytynyt, koska hän voi aiheuttaa riippuvuutta tai olla hengenvaarallinen, esimerkiksi vedessä. Hän vaikuttaa hieman surullisesta ja irralliselta. Henkilön iästä on vaikea saada selvää koska hän on samalla viaton ja vastuuntuntoinen. Hän voi olla supersankari(tar) tai toisaalta yhteiskunnan potentiaali vihollinen.

Teoksen sähkömagneettista naista esittää taiteilija itse. Päähenkilö nivoutuu sähköisten naishahmojen perinteeseen liikkuvan kuvan historiassa. Hänen voi nähdä olevan sukua Metropolis-elokuvan pahalle robottinaiselle ja Frankensteinin morsiamelle. Kaikki nämä antisankarittaret ovat tahtomattaan hengenvaarallisia. He ovat vaarallisia koska huipputeknologinen yhteiskunta on heidät sellaisiksi tuottanut. Lucasin teoksessa on paljon huumoria, mutta se herättää silti vakavia kysymyksiä riippuvaisuudestamme teknologiaan.


Kristin Lucas, Involontary Reception, 2000. Credit: Lucas, Kristin. "Involuntary Reception" 2000. Courtesy Electronic Arts Intermix (EAI), New York.

Kristin Lucas tekee videoita, installaatioita ja performansseja. Hänen teoksiaan on ollut esillä museoissa ja festivaaleilla niin Yhdysvalloissa, Kanadassa, Meksikossa kuin Euroopassakin. Viime aikoina hänen teoksiaan on voinut nähdä mm. Greater New York -näyttelyssä Queensissa, New Yorkissa ja yksityisnäyttelyssä Postmasters Galleriassa, New Yorkissa. Kristin Lucas asuu ja työskentelee New Yorkissa.  


 


Lasipalatsin Mediakeskus Oy ©2001 8.9.2004