Osmo Rauhala

Lisätietoa näyttelystä


 

Osmo Rauhala - Mielen evoluutio

Osmo Rauhalan taide pyrkii muistuttamaan ihmisen osasta luonnon monimuotoisessa järjestelmässä. Rauhala näyttää, että samankaltainen rakenne toistuu niin molekyylien ketjuissa, eläinten käytöksessä, jokien mutkien rakentumisessa, galaksien muodoissa kuin vaikkapa ihmisen mielessä ja ajan havaitsemisessakin. Taiteilija itse jakaa aikansa vuodenaikojen kierron mukaan pirkanmaalaisen luomutilan viljelijänä ja kuvataiteilijana suurkaupungin kansainvälisessä taidemaailmassa.

Tämä näyttely esittelee taidemaalarina tunnetun Osmo Rauhalan myös videotaiteilijana. Rauhalan videoteoksissa projisoinnit, heijastukset ja läpikuullot luovat kokonaisvaltaisia tiloja. Näyttelyvieras voi huomata itsekin olevansa osa kuvien kehää ja ympäristöään sekä pohtia omaa paikkaansa ja suhdettaan luontoon.

Näyttelyssä esillä olevista maalauksista suuri osa on syntynyt tämän vuoden aikana. Juuri valmistuneissa yhdessätoista tummanpuhuvassa maalauksessa taiteilija jatkaa luonnon, ihmisen ja luonnonlakien välisten suhteiden käsittelyä. Paneutuminen Rauhalan kuvataiteeseen ja kirjoituksiin paljastaa kokonaisvaltaisen ja aukottoman tuntuisen näkemyksen maailmankaikkeudesta ja meidän ihmisten tavasta hahmottaa sitä.


 


 


Lasipalatsin Mediakeskus Oy ©2001 8.9.2004