Ana Laura Alaez
17.9. - 9.1.2005

 

 
 

 

 

 

Hell Disco

Taidemuseo Tennispalatsissa soi konemusiikki. Espanjalainen taiteilija Ana Laura Aláez on rakentanut taidemuseon kaarihalliin salamanmuotoisen diskobaarin tähtitaivaineen. Nimenomaan Helsinkiin suunnitellun Hell Discon ensimmäinen esiintyjä on Ana Laura Aláezin miesystävä, saksalainen teknomuusikko Daniel Holc, joka maailmalla tunnetaan nimellä ASCII.DISKO. Viitenä viikonloppuna taidemuseossa järjestetään klubi-iltoja, joissa kotimaiset ja ulkomaiset artistit esiintyvät.

Ana Laura Aláez (s. 1964, Bilbao) on Espanjan nykytaiteessa poikkeuksellinen ja pirteä ilmiö. Hänen tavaramerkkinsä ovat tilat ja tunnelmat, ja hän rakastaa siirtää asioita paikkoihin, joihin ne eivät oikeastaan kuulu. Installaatio-uransa hän aloitti sisustamalla espanjalaiseen kauppakeskukseen mieleisensä vaateputiikin, jossa yleisön hämmennykseksi ei myyty mitään. Kunniakkaaseen Reina Sofian taidemuseoon Ana Laura Aláez pystytti yökerhon baareineen ja hämmästytti traditionaalisen taideväen saamalla nuorison jonottamaan museoon. Pariisin Palais de Tokyoon hän installoi toimivan kauneussalongin.

Perinteinen tapa tehdä taidetta on Ana Laura Aláezille täysin yhdentekevä, vaikka hän itsekin aloitti uransa 1990-luvun alussa traditionaalisesti veistoksilla ja valokuvilla. Sen jälkeen hän on installaatioiden ohella lanseerannut hajuvettä, tehnyt yhteistyötä Absolut Vodkan kanssa ja musisoinut Girls on Film -projektissa. Pop-tähtenä hänen menestyksensä olisi taattu, mutta silti hän haluaa toimia kuvataiteen maailmassa - ravistaakseen sen tekopyhää tunnelmaa. Ana Laura Aláez on myös itse oma mallinsa, muusansa ja taideteoksensa. Hän on aktiivinen feminiini, joka nauttii elämästään ja naiseudestaan julistautumatta silti barrikadeille kipuavaksi feministiksi. Hänelle taide on yhtä kuin elämä. Ja se on ihmisenä olemista sekä seikkailu, jossa hyvä ja paha yhdistyvät.

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan kirja Ana Laura Aláezista, jonka teksteistä vastaavat Augustin Pérez Rubio ja Rafael Doctor (Musac / Museum of Contemporary Art, León, Spain). Kirjaa on tukenut Espanjan ulkoministeriö.

Opastukset: Ilmaiset yleisöopastukset suomeksi keskiviikkoisin klo 18, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 14; ruotsiksi joka kuukauden 1. ja 3. sunnuntai klo 13. Opastilaukset muina aikoina p. (09) 310 87003.

Lasipalatsin Mediakeskus Oy ©2001 31.8.2004

Linkit


Yhteystiedot:Salomonkatu 15 (Kampin liikekeskuksen vieressä), Helsinki 10,
PL 5400, 00099 Helsingin kaupunki
Puh. (09) 310 87001, faksi (09) 310 87000

Avoinna:
ti-su klo 11-20.30 (lipunmyynti päättyy klo 20), ma suljettu.
Liput:
Normaali pääsylippu 9e.
Normaali alennuslippu 7e.
Alle 18-v. ilmaiseksi
Perjantaisin ilmainen sisäänpääsy klo 11-16!
Lippujen hinnoissa muutokset mahdollisia!