Kaikessa hiljaisuudessa - Teoksia kokoelmista 4
28.1. - 10.4.2005

 

 
 

 

 

 

Kaikessa hiljaisuudessa
Teoksia kokoelmista 4

Tennispalatsin alakerrassa avautuvan näyttelyn nimi on lainattu Jyri Heikkilän videoteoksesta vuodelta 2002. Taiteen tekemisen peruskysymyksiä pohtiva teos on syntynyt kaikessa hiljaisuudessa, sivussa taidekentän huomiosta ja mediajulkisuudesta. Näyttely esittelee tinkimättömästi omista lähtökohdistaan syntynyttä taidetta. Sellaista kuin Heli Vehkaperän taidemaalariutta tuulettavat ja kyseenalaistavat teokset, jotka on tehty tätä näyttelyä varten.

Näyttely kertoo hiljentymisestä, kyvystä pysähtyä. Alice Kaira on piirtänyt omakuviin vanhenevat, hauraat kasvonsa. Mikko Kuoringin kuvissa kohtaamme sulkeutuneen nuoruuden. Yksinäisyys ja lohduttautuminen ovat Johanna Ropposen valokuvateoksen aiheita. Maarit Nevanperä on tehnyt huomioita lähimmäisistämme, pienistä hetkistä, jotka kiitävät ohi huomaamattamme: mitä toisesta välittäminen on?

Denise Ziegler on syventynyt tarkastelemaan ympäröivää todellisuutta toisesta näkökulmasta, tulkitsemaan äänten rikasta maailmaa visuaalisesti. Henri Tani sukeltaa teoksessaan nettiavaruuteen. Helena Östiltä on esillä kaksi videota, jotka käsittelevät taipumustamme inhimillistää koiria, parhaita ystäviämme. Antti Laitisen käsitetaiteellisessa ready-made -teoksessa pohditaan työn taiteeksitekemisen merkitystä: mikä on vaivannäön ja ahertamisen tarkoitus?

Kaikessa hiljaisuudessa –näyttelyn taide ei viettele näyttävyydellä eikä huumaa räikeillä tehokeinoilla. Se on muodoltaan karua, mutta sisällöltään empaattista, koskettavaa ja ihmisläheistä. Esillä on piirustuksia, videoita, valokuvia, tekstiiliteoksia ja installaatioita kymmeneltä taiteilijalta.

Näyttely on neljäs sarjassa, joka esittelee Helsingin kaupungin taidemuseon uusimpia hankintoja. Näyttelyyn on myös lainattu teoksia.

Näyttelyn kuraattori on Jari Björklöv ja näyttelyarkkitehti on Tuija Järvenpää.

Opastukset: Ilmaiset yleisöopastukset suomeksi keskiviikkoisin klo 18, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 14; ruotsiksi joka kuukauden 1. ja 3. sunnuntai klo 13. Opastilaukset muina aikoina p. (09) 310 87003.

Lasipalatsin Mediakeskus Oy ©2001 11.4.2005

Linkit


Yhteystiedot:Salomonkatu 15 (Kampin liikekeskuksen vieressä), Helsinki 10,
PL 5400, 00099 Helsingin kaupunki
Puh. (09) 310 87001, faksi (09) 310 87000

Avoinna:
ti-su klo 11-20.30 (lipunmyynti päättyy klo 20), ma suljettu.
Liput:
Normaali pääsylippu 9e.
Normaali alennuslippu 7e.
Alle 18-v. ilmaiseksi
Perjantaisin ilmainen sisäänpääsy klo 11-16!
Lippujen hinnoissa muutokset mahdollisia!