Miehen mitta
13.2. - 2.5.2004

 

 
 

 

 

 

Nykytaiteen näkökulmia mieheyteen

Maskuliinisuuden kriisi on puhuttanut meitä 90-luvulta lähtien. Missä mies on tänään, mitä miehelle kuuluu? ”Vanha”, yksi ja ainoa, miehen malli on kenties romutettu, mutta jos niin on, mitä on saatu tilalle? Miehen mitta -näyttelyyn on koottu nykytaidetta – niin miesten kuin naistenkin tekemää - jota voi tarkastella uudenlaisesta miesnäkökulmasta. Näyttely ei pyri mihinkään kattavaan mieskuvaan vaan tarjoaa subjektiivisia näkökulmia tämän päivän mieheyteen.

Sanotaan, että suomalainen mies ei puhu. Tässä näyttelyssä miehet puhuvat. Eivät teoreettisesti vaan omakohtaisesti, teostensa kautta. Nämä miehet ovat uskaltautuneet kohtaamaan itsensä, omat tunteensa. He tuskin haluavat seurata perinteistä maskuliinisuuden mallia, vaan sietävät epävarmuutta ja haavoittuvuutta.

Näyttely houkuttelee katsojan kysymään poikkeavatko miesten tekemät teokset naisten tekemistä? Onko näyttelyssä jotakin sisällöllistä mieserityisyyttä? Eivätkö näyttelyn miesten tekemät teokset voisi olla naisten tekemiä tai päinvastoin? Onko sukupuolella väliä? Kysymyksiin ei välttämättä ole olemassa yksiselitteisiä vastauksia. Näyttely ja sen kolmetoista eri näkökulmaa aiheeseen pyrkii herättämään keskustelua ja kyseenalaistamaan vakiintuneita käsityksiä mieheydestä.

Näyttely on kolmas sarjassa, joka esittelee Helsingin kaupungin taidemuseon uusimpia hankintoja. Esillä on installaatioita, videoita, valokuvia ja piirustuksia.

Näyttelyn taiteilijat ovat: Stig Baumgartner, Veikko Björk, Simo Brotherus, Anssi Kasitonni, Joonas Kota, Jouni Kujansuu, Marcus Lerviks, Jouni Partanen, Heikki Rapo, Jaakko Rustanius, Jutta Räsämäki, Alli Savolainen ja Maria Ylikoski.

Opastukset: Ilmaiset yleisöopastukset suomeksi keskiviikkoisin klo 18, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 14; ruotsiksi joka kuukauden 1. ja 3. sunnuntai klo 13. Opastilaukset muina aikoina p. (09) 310 87003.

Lasipalatsin Mediakeskus Oy ©2001 2.2.2004

Linkit


Yhteystiedot:Salomonkatu 15 (Kampin liikekeskuksen vieressä), Helsinki 10,
PL 5400, 00099 Helsingin kaupunki
Puh. (09) 310 87001, faksi (09) 310 87000

Avoinna:
ti-su klo 11-20.30 (lipunmyynti päättyy klo 20), ma suljettu.
Liput:
Normaali pääsylippu 9e.
Normaali alennuslippu 7e.
Alle 18-v. ilmaiseksi
Perjantaisin ilmainen sisäänpääsy klo 11-16!
Lippujen hinnoissa muutokset mahdollisia!