SUOMI ANIMOI!
30.1. - 27.4.2008

 

 
 

 

 

 

Samaan aikaan Pixar-näyttelyn kanssa Taidemuseo Tennispalatsissa nähdään katsaus tuoreeseen suomalaiseen animaatiotaiteeseen. Näyttelyssä on esillä mm. nuorten tekijöiden lyhytfilmejä, animoituja musiikkivideoita ja taideanimaatioita, joissa useimmissa on käytetty perinteisiä animaatiotekniikoita, piirros- ja nukkeanimaatiota.

Näyttely pyrkii tuomaan esille kotimaisen animaation monimuotoisuutta ja esittelemään kansainvälisen 3D-animaatiomestarin Pixarin rinnalla myös kotimaista tuotantoa. Molemmissa näyttelyissä tuodaan kuitenkin havainnollisesti esiin animaatioiden taustalla oleva taiteellinen luomisprosessi.

Animaation tekeminen onnistuu yllättävän yksinkertaisistakin low-tech –aineksista. Toisaalta mukana on myös yksi isompi tuotanto, uusi kotimainen nukkeanimaatio Kaukosaaren kirous, jota sen tekijät luonnehtivat ”mediakriittiseksi slapstick-komediaksi”. Tämän animaation tekemisen vaiheisiin pääsee tutustumaan luonnospiirrosten, lavasteiden ja animaationukkien avulla.

Suomi animoi! nostaa esiin suomalaisia nykytaiteilijoita, joilla animaatio on yksi ilmaisun väline. Esillä on myös kooste Turun taideakatemian animaatiolinjalla tehdyistä tuoreista animaatioista.

Animoidut musiikkivideot on koottu näyttelyyn yhteistyössä Oulun musiikkivideofestivaalien kanssa.

Lasipalatsin Mediakeskus Oy ©2001 16.1.2008

 • Lisätietoa näyttelystä – Mera info om Finimera!
 • Linkit


  Yhteystiedot:Salomonkatu 15 (Kampin liikekeskuksen vieressä), Helsinki 10,
  PL 5400, 00099 Helsingin kaupunki
  Puh. (09) 310 87001, faksi (09) 310 87000

  Avoinna:
  ti-su klo 11-20.30 (lipunmyynti päättyy klo 20), ma suljettu.
  Liput:
  Normaali pääsylippu 9e.
  Normaali alennuslippu 7e.
  Alle 18-v. ilmaiseksi
  Perjantaisin ilmainen sisäänpääsy klo 11-16!
  Lippujen hinnoissa muutokset mahdollisia!