OBEGRIPLIGT MEN SANT - Nya verk ur samlingarna
7.3. - 8.4.2007

 

 
 
 

 

 

 

Helsingfors stads konstmuseum presenterar ett urval av sina nyaste förvärv till museets samlingar. För att så många som möjligt skall få en chans att se vilken slags modern konst museet har köpt med skattebetalarnas pengar är det fritt inträde till Konstmuseet Mejlans under den tid utställningen pågår.

Dagens finländska konst är mångfacetterad. Den söker nya synvinklar på vår svårgestaltade värld samtidigt som den känns sann och lämnar rum för personliga möten.

Konstnärerna möblerar nu om i den realistiska återgivningen av världen, eller kommer med nya attityder till det abstrakta uttrycket. Dagens konst ser på landskapet med fräscha ögon, beskriver förhållandet mellan djur och människa, fokuserar på det som ligger alldeles nära, observerar människans leverne, förundras över kroppsligheten, är omskakande eller obegripligt nerlugnad.

Utställningen beskriver den mångsidiga moderna konsten via vissa utvalda teman: Människan ser på sig själv, Det abstraktas användbarhet, Ur konsthistoriens gömmor, Livets rum, Personligt, Ett djur betyder något och Nya landskap.

Urvalet på omkring 130 verk är med utgångspunkt i samlingen ett utlåtande om den finländska konstens nuläge, med betoning på måleriet. Utställningen lyfter fram konstnärer som tillsvidare är okända för många. Den avviker från andra offentliga samlingars syn på vad som faktiskt är på gång just nu.

Lasipalatsin Mediakeskus Oy ©2001 21.2.2007

Länkar

Öppet: ti-sö 11-18.30, må stängt.
Biljetter: 8/6 e, under 18 år fritt inträde! Fritt inträde på fredagar kl. 11-16.
Adress: Ekuddsvägen 6, Helsingfors 25. Tel. (09) 310 87031, fax (09) 310 87030.