< förra A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö nästa >
konstnär Hannu Sirén (1953 - )
verk Skuggor 
karta Arabiastrandens yrkessolas innergård, Arabia
år 1998 
bilder 1  
Konstnären Hannu Sirens verk Skuggor invigdes i samband med byggnadens invigning den 16.4.1999 på den nyrenoverade skolbyggnadens innergård vid Arabiastranden.

Konstnären beskriver sitt verk så här : ” Verket strävar till att balansera gårdens branta lutning samt skapa en ny och hela gårdsrummet övergripande spänning vars styrka förändras beroende på betraktrelsepunkten. Årstidernas växlingar och tex. den första snön samt de närbelägna trädens bladverk ger konstverket olika skepnader. Den skyddade gamla textilfabriken har nu byggts om till en skolbyggnad. Ett av konsverkets mål har varit att bilda ett medvetet och progressivt förhållande mellan den aktiva skolbyggnaden och gårdens känsliga miljö. Det rostiga materialet talar om tidens förgänglighet och verkets ”immateriella” struktur strävar till att framhäva innergårdens rumshelhet. Verkets planering fick sin början i november 1996 iom. beställningen av skisser och den åtföljdes av en intensiv dialog med professor Kai Wartiainen. Verket påbörjades i juni 1998 och det blev färdigt i slutet av samma år.”

Konstverket är byggt av 16 mm. armeringsjärn och har svetsats ihop på platsen. Höjd 200 - 700 cm, längd 3000 cm, djup 28 cm. Verket har förvekligats i gott samarbete med flera byggnadsföretag.


©  Kuvasto
© Helsingfors stads konstmuseum
WWW: Lasipalatsin Mediakeskus Oy,
Flammable Solutions Oy 2001