Työpajan arkisto

Syksyn 2004 työpajoja


 

PELIKLINIKKA –paja
pidettiin keskiviikkona 8.10. klo 17-20. Se oli suunnattu erityisesti sellaisille, jotka tuntevat itsensä avuttomaksi elektronisten pelien maailmassa. Työpaja sisälsi Game On –näyttelyyn ja muutamiin internetissä pelattaviin peleihin tutustumista. Vetäjänä toimi pelitutkija Mikael Kivelä.

MILLAISEN PELIHAHMON SINÄ TEKISIT? – tekniikkana muovailuvahaveistos sunnuntaina 21.9.


Pelihahmo muovailuvahasta.

KIELIPELI –pajassa 21.9. lapset ja aikuiset pohtivat yhdessä visuaalista viestintää kuvallisilla ja pelillisillä keinoilla. Ohjaajana toimi mediataiteilija Mira Heija.

MILLAISEN PELIHAHMON SINÄ TEKISIT? – tekniikkana piirustus ja maalaus
Sunnuntaina 19.10.

VIRUKSIA JA VELHOJA -pajassa tehtiin pelihahmot yhdessä sovittuun ympäristöön. Samalla mietittiin tarinaa, tapahtumia ja käsikirjoitusta yhteiseen peliin. Ohjaajina toimivat mediataiteilijat, pelisuunnittelijat Merja Puustinen ja Andy Best. 


Pikselihahmo suunnitteluvaiheineen.

PIKSELI –paja ala-asteen oppilaille
Tietokoneen ja tv-ruudun kuva muodostuu pienistä pisteistä, pikseleistä. Varhaiset pelihahmot piti suunnitella mahdollisimman yksinkertaisiksi, koska käytössä ollut grafiikka oli kömpelöä ja muutamaa pistettä ja väriä käyttämällä piti saada aikaan tunnistettava kuva.

Pikseli-pajassa peruskoulun ala-asteen oppilaat pääsevät tutustumaan videopelien historiaan Game On –näyttelyn pelejä pelaamalla ja analysoimalla. Ajatuksia peleistä jatketaan Studiossa omaa peli-ideaa työstämällä. Lopuksi pannaan pikselit paikoilleen ja tehdään kuva omasta pelihahmosta.  


POJAT PELAA JA POJAT TEKEE -TYÖPAJA
Kalle Määtän vetämän Pojat pelaa ja pojat tekee-työpajan osallistujat tapasivat kolmena keskiviikkoiltana, pelasivat ja suunnittelivat omia pelejä. Pelin tekeminen on pitkä prosessi, joten yhdeksässä tunnissa ehdittiin vain aloittaa pelisuunnittelu ideaa työstämällä. Täältä löydät joitakin tekstejä, hahmoja ja animaatioita, joista joskus saattaa vielä tulla kokonainen peli >> Pojat pelaa ja pojat tekee.

 


Lasipalatsin Mediakeskus Oy ©2001 4.12.2003