< edellinen A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö seuraava >
tekijä Jean-François Briant (1957 - )
 
teos Lehti  
kartalla Asentajanpuisto, Herttoniemi  
vuosi 1998  
kuvia 1  
Ruostuvasta erikoisteräksestä ja sinkitystä teräksestä valmistettu kasvin lehden tai ketun korvan muotoinen veistos paljastettiin taiteilijan läsnäollessa 21.8.1998.

Ranskan kulttuurikeskuksen ja Helsingin kaupungin taidemuseon yhteishanke käynnistettiin Jean Francois Briant työskennellessä vierailevana opettajana Suomen Kuvataideakatemiassa vuonna 1994. Veistos valmistettiin Helsingin kaupungin rakennusviraston konepajalla taiteilijan piirustusten ja ohjeiden mukaan sekä hänen valvonnassaan. Taiteilijan veistokselle antama, sen orgaaniseen muotoon viittaama, nimi on "L´Oreille végétale", jonka voisi suomentaa vaikka ´hiirenkorvaksi´.

Suomessa ollessaan Briantia kiinnosti ja kiehtoi Pohjolan valo. Hän halusi tehdä veistoksen, joka käy vuoropuhelua luonnon ja valon kanssa vuodenaikojen mukaan. Päivän pimetessä ja illan hämärtyessä veistos valaisee itsensä ja sen sisälle syttyy valo. Lehti on sijoitettu pyöreälle punagraniittijalustalle, joka muodostaa samalla istuma- ja levähdyspaikan ja jonka ympäri kiertää kävelypolku. Jalustoineen teoksella on korkeutta n. 5 metriä.


©  Taiteilija
©  Helsingin kaupungin taidemuseo
WWW-toteutus: Lasipalatsin Mediakeskus Oy,
Flammable Solutions Oy 2001