< edellinen A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö seuraava >
tekijä Denise Ziegler (1965 - )
 
teos Konsertto Laaksolle  
kartalla Töölön pallokentän rinnepuisto, Töölö  
vuosi 2001  
kuvia 1, 2  
Sveitsiläissyntyisen Denize Zieglerin teos Konsertto Laaksolle on todellisiin mittoihin tehty kapellimestarikoroke, jonka päältä aukeaa hulppea näkymä usealle urheiluareenalle yhtäaikaisesti. Teos on Finnair Areenan itäpuolelle, Töölön pallokentän ja Suomen Urheilumuseon välisen rinnepuistikon kalliolla. Korokkeen alusta on Aurora-graniittia ja sitä kiertävä kaide on umpinaista messinkiputkea.

Konsertto Laaksolle sai jaetun ensimmäisen sijan kutsukilpailussa, jossa etsittiin julkisia taideteoksia Töölön uuden jalkapalloareenan ympäristöön. Teos kustannettiin Helsingin kaupungin taidemuseon julkisen taiteen määrärahoista ja sen paljastustilaisuus oli taiteilijan läsnäollessa 14.11.2001.

Taiteilija kertoo teoksestaan seuraavasti: "Konsertto Laaksolle on kapellimestarikoroke. Orkesterina toimii laakson visuaalinen ja äänellinen anti: jalkapalloareenan ja jäähallin kaareva arkkitehtuuri, puut, Urheilukadun vanhat asuinkorttelit, äänentoistolaiteet, pilvet, linnut, lamput ja ihmiset. Ne muodostavat yhdessä konserton, jota korokkeella seisova voi ohjata ilmakapellimestarina. Rinnepuiston kallion korkeimmalta kohdalta on mahtava näköala sekä etelään että pohjoiseen. Yhtenä teoksen päämääristä oli tämän näköalapaikan avaaminen yleisölle. Konsertto Laaksolle -teoksella haluan rohkaista ohikulkijaa nousemaan korokkeelle ja kuuntelemaan sekä katselemaan ympärilleen."


©  Taiteilija
©  Helsingin kaupungin taidemuseo
WWW-toteutus: Lasipalatsin Mediakeskus Oy,
Flammable Solutions Oy 2001