< edellinen A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö seuraava >
tekijä Markku Pääkkönen (1955 - )
 
teos Enkelin tikapuut  
kartalla Mustankiven korttelitalo, Vuosaari  
vuosi 1999  
kuvia 1  
Enkelin tikapuut on vaalein pastellisävyin toteutettu maalaus Mustankiven korttelitalon ulkoseinässä. Suorakaiteiset väripinnat leikkaavat toisiaan synnyttäen pehmeästi soivia nyansseja. Maalaus mukailee ylhäällä olevan ikkunaseinän ruudukkoa, mihin taivas kirkkaana peilautuu. Kokonaisuus heijastelee taivaan väriskaalaa sävykkäänä ylöspäin nousevana seinämänä ja on vastakohtana pihaa kattavalle ankaralle kiviruudukolle.

Markku Pääkkönen on Vapaan taidekoulun kasvatteja, joka aloitti uransa 1980-luvulla. 80-lukua on pidetty taiteessa murrosaikana, joka koettiin dramaattisena milloin taiteen kuolemana, milloin suurten kertomusten loppuna tai jopa historian loppuna. Mullistukset olivatkin suuria, ei vähiten taiteessa. Markku Pääkkönen oli luomassa uutta Taidekoulu Maan alkuunpanijana ja opettajana. Hänen tavaramerkkinsä taiteessa ovat kolmiulotteiset maalaukset, joiden ilmaisussa omaperäisellä tavalla yhdistyvät alkuperäis-kansojen perinne ja toisaalta Vapaan taidekoulun väriopit.

Helsingin kaupungin taidemuseo tilasi Markku Pääkköseltä maalaussuunnitelman, joka toteutettiin rakennuttajan toimesta seinien maalauksen yhteydessä. Teos kustannettiin rakennuksen määrärahoista.


©  Kuvasto
©  Helsingin kaupungin taidemuseo
WWW-toteutus: Lasipalatsin Mediakeskus Oy,
Flammable Solutions Oy 2001