< edellinen A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö seuraava >
tekijä Laila Pullinen (1933 - )
 
teos Arktinen Afrodite  
kartalla Didrichsenin taidemuseo, Veistospuisto, etupiha, Kuusisaari.  
vuosi 1972  
kuvia Ei muita kuvia.  
Arktinen Afrodite -teos synnyttää intohimoisen kamppailun tunnun. Siinä rosoiset ja aaltoilevat muodot muuttuvat kiiltävän hulmuavaksi muodoksi. Hahmo tuo mieleen myös lentävän Nike jumalattaren.

Laila Pullinen työskenteli 60-luvulla Italiassa ja kehitti siellä omintakeisen tyylinsä. Pronssi-levystä tuli hänen materiaalinsa. Käsiteltynä ja taivuteltuna se taipuu veistokselliseen muotoon, hulmuten kuin kangas tuulessa, jota siihen kietoutunut hahmomainen olento pitelee. Lassi Nummi on todennut, että Laila Pullista pitäisi nimittää multifiguratiiviseksi taiteilijaksi, koska veistokset ovat monitulkintaisia ja eri teemat, muoto- ja figuuriaiheet hahmottuvat rinnakkain ja sisäkkäin. Usein Pullinen myös yhdistelee materiaaleja esim. puuta tai eri kivilajeja sekä pronssia.

Pullinen kuvaa ihmisen henkistä tilaa ja sielua, oleellista on liike tai tapahtuma ei fyysinen yhdennäköisyys. Yksi hänen tutkimista teemoista on naiseus. Hän myös rinnastaa teoksiaan antiikkiin ja renesanssiin, ja tutkii tämän kautta mitä naiseuden käsitteelle on tapahtunut historian kuluessa.Teoksen mitat ovat 212x122cm ja materiaali on pronssi.

Arktinen Afrodite -teos kuten veistospuiston muutkin teokset - kuuluvat Didrichsenin taidemuseon omiin kokoelmiin.

Didrichsenin taidemuseon remontin aikana 2013-2014 veistospuisto oli suljettu yleisöltä. Osa veistoksista oli esillä mm. Villa Gyllenbergin etupihalla tai Akseli Gallen-Kallelan museossa Tarvaspäässä.


©  Taiteilija
©  Helsingin kaupungin taidemuseo
WWW-toteutus: Lasipalatsin Mediakeskus Oy,
Flammable Solutions Oy 2001