< edellinen A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö seuraava >
tekijä Sanna Karlsson-Sutisna (1965 - )
 
teos Arjen pyhiinvaeltaja  
kartalla Ehrenströmintie, Kaivopuisto (määräaikainen)  
vuosi 2004  
kuvia 1, 2, 3  
Kaivopuiston eteläkärjessä, aivan hiekkatien vierustassa on noin kaksimetrinen, katkaistu koivun runko. Kaukaa katsottuna se näyttää ihan tavalliselta puunrungolta. Lähestyttäessä rungosta alkaa kuitenkin erottua jotakin: naisen pyöreät, tyytyväisen näköiset kasvot pilkahtavat esiin puun sisältä. Hahmolla on silmät kiinni, sillä on pulleat posket ja huulet törröllään. Näyttää siltä kuin taiteilija olisi veistänyt esiin puun sisällä asustavan hengettären, joka nyt tyytyväisenä seuraa ohikulkijoita ja puiston tapahtumia.

Sanna Karlsson-Sutisna kuvaa veistoksissaan monikulttuurista elämänfilosofiaansa, haluten tuoda elämän kunnioitusta ja lämpöä suomalaisten sydämiin. Veistokset ovat yleensä esittäviä ja esteettisesti tyyliteltyjä, toisinaan ne paljastavat pikemminkin sielun tilan. Niissä yhdistyy ikuisuus ja arki.

Sanna Karlsson-Sutisna on kuva- ja tanssitaiteilija, joka on luonut oman tanssimaalaustekniikan, jossa tanssin ja kuvan tekniikat yhdistyvät samassa henkilössä ja tilateoksena. Myöhemmin hän on myös yhdistänyt rituaalisia elementtejä esityksiinsä. Karlsson-Sutisna lähti aikoinaan tutkimaan taiteen juuria Kuubaan ja myöhemmin myös Balille. Puuveistoksia taiteilija on tehnyt vuodesta 1991 lähtien erityisellä balilaisella tekniikalla.

Teos ei kuulu Helsingin taidemuseon kokoelmaan


©  Kuvasto
©  Helsingin kaupungin taidemuseo
WWW-toteutus: Lasipalatsin Mediakeskus Oy,
Flammable Solutions Oy 2001