< edellinen A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö seuraava >
tekijä Hannele Kylänpää (1948 - )
 
teos Helsingin 450-vuotismitali  
kartalla Vuosaari, Taiteilijatalo, Juhannusruusunkuja 3  
vuosi 2000  
kuvia 1  
Helsingin kaupunki täytti 450-vuotta vuonna 2000. Kaupunki järjesti kilpailun juhlamitalia varten ja sen voitti kuvanveistäjä Hannele Kylänpää ehdotuksellaan "Historia". Pronssinen mitali kuvaa ensimmäisten asukkaiden saapumista ja vallinnutta tilannetta vastaperustetussa Helsingissä.

Helsingin kaupunki jakoi mitalia huomionosoituksena kuntalaisilleen ja vierailleen vuoden 2000 aikana. Mitalin sai vastaanottaa myös Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa, joka kuningatar Silvian ja prinsessa Viktorian kanssa osallistui Helsingin 450-vuotisjuhliin vuonna 2000.

Mitalin molemmista puolista on tehty suurennetut pronssireliefit ja ne on ripustettu Vuosaaren taiteilijatalon ulkoseinään. Taiteilijatalo oli kaupungin lahja ansioituneille helsinkiläisille taiteilijoille juhlavuoden kunniaksi. Rakennusta hallinnoi Helsingin kaupungin 450-vuotis-taiteilijatalosäätiö.

Toinen pari juhlamitalin reliefeistä on sijoitettu kaupunginvaltuuston sisääntuloaulan seinälle Aleksanterinkadulle. Reliefit eivät kuulu Helsingin taidemuseon kokoelmaan.


©  Kuvasto
©  Helsingin kaupungin taidemuseo
WWW-toteutus: Lasipalatsin Mediakeskus Oy,
Flammable Solutions Oy 2001