< edellinen A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö seuraava >
tekijä Sanna Karlsson-Sutisna (1965 - )
 
teos Voima ja herkkyys  
kartalla Keskuspuisto (määräaikainen)  
vuosi 2005  
kuvia Ei muita kuvia.  
Keskuspuistossa vuonna 2005 pidetystä ympäristötaidenäyttely Skutsista jäi paikoilleen Sanna Karlsson-Sutisnan teos Voima ja herkkyys.

Karlsson-Sutisna on käyttänyt puuveistoksen lähtökohtana myrskyn katkaisemaa kuusenrunkoa, joka seisoo vielä tukevasti maassa. Luonnonvoimien repimän rungon yläosan Karlsson-Sutisna jätti luonnolliseen tilaansa. Rungon alaosaan hän veisti uutta elämää ja kasvua symboloivan, ikään kuin puun kohdussa olevan sikiöhahmon. Kokonaisuudessaan puunrunko kuvastaa vastakohtaisuuksia: uutta ja vanhaa, alkua ja loppua, sekä nimensä mukaisesti voimaa ja herkkyyttä. Puunrungosta töröttävät tapit ja puikot taiteilija asetteli symbolisesti kaktuksen piikkien tavoin suojaamaan veistoksen herkkää hahmoa.

Karlsson-Sutisnan veistokset yhdistyvät usein performanssiin. Myös Voima ja herkkyys –teoksen työstämisen taiteilija aloitti tanssimalla klassisessa Joutsenlampi-asussa. Itse puun veistäminen vaati kuitenkin järeämpiä aseita, kuten sähkösahaa ja erityisiä balilaisia talttoja.

Varsinainen Skutsi-näyttely pidettiin 15.7.–30.9.2005 Laakson ratsastusstadionin ja Ruskeasuon urheiluhallien välisellä metsäalueella. Mukana oli töitä 22 taiteilijalta. Näyttelyn teema oli metsä.

Kaivopuistossa sijaitsee myös Karlsson-Sutisnan teos Arjen pyhiinvaeltaja.

Teos ei kuulu Helsingin taidemuseon kokoelmaan.


©  Kuvasto
©  Helsingin kaupungin taidemuseo
WWW-toteutus: Lasipalatsin Mediakeskus Oy,
Flammable Solutions Oy 2001