< edellinen A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö seuraava >
tekijä Hannu Sirén (1953 - )
 
teos Tahto  
kartalla Vuosaaren satama, Martin Meinanderin puisto  
vuosi 2008  
kuvia 1  
Kuvanveistäjä Hannu Sirenin teos Tahto sijaitsee Vuosaaren satamassa, Gatehousen viereisellä pienellä kallioisella metsäkumpareella. Taiteilija toivoo, että teoksen kautta satamassa kävijät voivat kokea toisenlaistakin todellisuutta kuin sataman normaalia arkea.

Tahto-teos on taiteilijan mukaan meditatiivinen objekti, joka on tarkoitettu koettavaksi. Siinä ympäröivä luonnonkallio kohtaa nykyaikaisen kivenjalostustekniikan.

Kuution muotoinen teos on tehty mustasta kiiltävästä gabro-graniitista. Taideteoskokonaisuus käsittää kuution lisäksi myös sinne johtavat polut ja valaistuksen. Siren suunnitteli puiston yhdessä maisema-arkkitehti Meri Mannerlan ja puiston valaisemisen yhdessä Kari Rajakallion kanssa.

Teoksen vierellä sijaitsevaan tauluun on kirjoitettu teksti:”Jääkauden jälkeen tämä kallio kohosi merenpinnan yläpuolelle. Kallion pinta on jään jäljiltä sileä ja pehmeänmuotoinen. Puiston laella sijaitsee Tahto, Vuosaaren satamahankkeen peruskivi. Kummeli, tuo horisontin turvallinen maamerkki luotsaa kulkijaa.”

Teos ei kuulu Helsingin taidemuseon kokoelmaan.


©  Kuvasto
©  Helsingin kaupungin taidemuseo
WWW-toteutus: Lasipalatsin Mediakeskus Oy,
Flammable Solutions Oy 2001