< edellinen A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö seuraava >
tekijä Bernard Meadows (1915 - 2005)
 
teos Augustus  
kartalla Didrichsenin taidemuseo, Veistospuisto, Kuusisaari.  
vuosi 1962/63  
kuvia 1  
Bernard Meadows aloitti Henry Mooren assistenttina ja saavutti maailmanmainetta 1950-1960-luvuilla. Hän piti tuolloin näyttelyitä Lontoossa ja New Yorkissa sekä edusti maataan kahdesti Venetsian Biennaalissa. Perfektionistina hän teki pitkän uransa aikana vain sata veistosta. Mutta hänen teostensa laatu onkin tasaisempi kuin taiteilijoilla yleensä. Hänen ilmaisuaan on luonnehdittu ”pelon geometriaksi”. Hän käytti eläinhahmoja ilmaisemaan inhimillisiä tunteita etenkin kukkoja ja rapuja. Näin hän haki omaa ääntään veistäjänä ja irrottautui Henry Mooren vaikutuksesta. Hän kuvasi parittelevia eläimiä ja aseistettuja hahmoja. Vasta 1970-80-luvun tuotannossa on enemmän vaihtelua ja sensuellimpi lähestymistapa veistosten ja piirrosten eroottisiin elementteihin.

Augustus on robottimainen nelikulmainen hahmo, jonka kyljistä töröttää pistäviä piikkejä. Pää on pieni ja kirvesmäinen. Itsevaltias jumalhallitsija on muuttunut tappokoneen muotoiseksi. Veistoksen mitat 165 x 107cm.

Teos kuuluu Didrichsenin taidemuseon omiin kokoelmiin.

Didrichsenin taidemuseon remontin aikana 2013-2014 veistospuisto oli suljettu yleisöltä. Osa veistoksista oli esillä mm. Villa Gyllenbergin etupihalla ja Akseli Gallen-Kallelan museossa Tarvaspäässä.


©  Taiteilija
©  Helsingin kaupungin taidemuseo
WWW-toteutus: Lasipalatsin Mediakeskus Oy,
Flammable Solutions Oy 2001